Rosszullét

Orvos válaszol rovat
Tisztelt Doktor!

Éjjel nagyon rosszul voltam. Rémálmokkal kezdődött az egész, majd fájt a gyomrom és ettől rosszul éreztem magam, gondoltam, eszem valami édeset, mert a vércukrom is alacsony sokszor. Másfél teáskanál fagyit ettem, de nem esett jól.
Ezután nem tudtam elaludni, mert nagyon elkezdett fájni a hasam, először szélgörcsnek véltem, de erős hasmenés lett belőle. Nagyon rázott a hideg, hideg verítékezés, hányinger (visszatartottam, ezért nem hánytam), erős bélgörcsök és ájulás közeli állapot kísérte a rosszullétet. Mindez legalább másfél óráig tartott, utána még sokáig nem tudtam elaludni a hidegrázástól.
Amitől igazán megijedtem, hogy miután volt az a többszöri elég nagy mennyiségű hasmenés, véres nyálka is távozott, ami piros színű volt - nem nagy mennyiség, talán 3 ml lehetett, de mikor többször elmentem vécére, ismétlődött.
Sajnos reggel is ingerem lett és ismét majdnem elájultam a fürdőszobában, le kellett feküdjek a kőre, hogy ezt elkerüljem.
Kérdésem az, hogy kell-e ilyen esetben orvoshoz/kórházba menni, lehet-e a véres hasmenés (véres nyálka) megjelenése a belek erőlködésétől, mert nagyon görcsöltem, és csak hajszálerek pattanhattak-e el?
Én gyomorrontásra gyanakszom, de nem vagyok orvos, ezért 100%-ig nem lehetek biztos benne.
2011. 06. 12. | 08:17

Kedves Kérdező!
Feltehetőleg fertőzéses eredetű gyomor-bélhurutja van, de a heves rosszullét és a véres széklet miatt mindenképp forduljon orvoshoz.

Orvosszakértő 2011. 06. 14. | 13:28
Szóljon hozzá!
Kommentezéshez lépjen be, vagy regisztráljon
close