Turbó üzemmódban a gyomrom

Orvos válaszol rovat
Hörghurutom van. Állandóan jelentkezik a gyomorfájásom, főként a gyomorszáj tájékán. Kilenc napja megy a hasam. Orrfújáskor úgy érzem, az arcüregből sűrű, sárga váladék jön ki, a felköhögött váladékát sokszor lenyelem, a munkahelyemen nincs más megoldás. Évek óta alig dohányzom, nemrégen azonban újra intenzíven.
A gyomorfájásom akkor a legerősebb, amikor éhes vagyok, vagy hanyatt fekszem és a kilégzést követően enyhén megnyomom a hasfalamat. Néha a szívemig hasít a fájdalom.
Hasmenéses időszakban, étkezés után turbó üzemmódban dolgozik a gyomrom, nagyon híg a széklet. Ezt követően elmúlik a fájás.
Szinte fáj az éhség, ezt hányinger kíséri.
Voltam gyomor-röntgenen, hasi UH-n, kiderült egy közepes reflux, mást nem találtak.
Korábbi háziorvosom beutalt gyomortükrözésre, de nem készült el.
Mit tanácsol a bajomra?
2010. 10. 26. | 11:16

Tisztelt Kérdező!

Panaszai hátterében gyomor- és nyombélfekély is lehet, leginkább ez utóbbi. A reflux betegség mellett előfordulhat funkcionális bélbetegség, ez utóbbi esetében a panaszokat a megváltozott bélmotilitás, a beidegzés zavara okozhatja.

A hörghurut súlyosbíthatja bármelyik kórképet, gyomor-bélhurutot eredményezhet a kórokozó, a lenyelt váladék pedig megterheli a gyomor-béltraktust.

A dohányzás egyértelműen rontja a problémákat, szokjon le. Fontos a gyomortükrözés, amellyel konkrét diagnózishoz juthatunk. Gyakori, rendszeres, nyugodt étkezést javaslok. igyon sok folyadékot, rostbevitelt, a probiotikumok fogyasztását ajánlom.

Orvosszakértő 2010. 10. 26. | 11:20
Szóljon hozzá!
Kommentezéshez lépjen be, vagy regisztráljon
close