Cisztás fibrózis

Orvos válaszol rovat
Unokám cisztás fibrózisa miatt vénás antibiotikus kezelésre szorult. Sajnos, mielőtt lejárt volna az 5 nap, megfertőződött egy hányós-hasmenéses betegséggel, ami miatt a gyerekosztályon már zárlat volt. Sajnos hiába vigyáztunk, nem fogtunk meg kilincset, széket, igyekeztünk fertőtleníteni a kezünket.

Heves hányással, majd magas, 40 fok körüli lázzal és hasmenéssel, kiszáradás miatt most folyamatosan infúziót kap. Még nem tudjuk pontosan a kórokozót, de a orvos azt mondta viziten, hogy olyan "ella" szaga van, majd mintát küldtek.

Én ebből gondolom, hogy esetleg szalmonella fertőzéssel állhatunk szemben. Szeretném megkérdezni, ha a diagnózis bebizonyosodik és valóban szalmonella fertőzés, kell-e ismét antibiotikumot kapnia, esetleg mi a gyakorlat? Várom válaszukat!
2011. 01. 16. | 15:12

Kedves Kérdező!

A Salmonella fertőzés antibiotikum kezelése akkor szükséges, ha a beteg igen súlyos állapotban van, elhúzódóan lázas, és ki van száradva. Ezt a kezelőorvosok eldöntik, szükséges-e. Viszont a megelőző anitibiotikum kezelés miatt akár más fertőzése is lehet a belekben, de ez a klórokozó is kimutatható, és kezelhető.

Orvosszakértő 2011. 01. 24. | 10:29
Szóljon hozzá!
Kommentezéshez lépjen be, vagy regisztráljon
close