Láz és hasmenés

Orvos válaszol rovat
Tisztelt Doktor!

Egy olyan problémával fordulok Önökhöz,hogy csütörtökön belázasodtam.A lázam csütörtökön és pénteken tartott. Lázcsillapítóval próbáltam lejjebb vinni a lázamat,majd szombatra elmúlt.Szombaton a hasam kezdett el fájni.A székletem már jó pár napja elég híg volt körülbelül napi háromszor székeltem.Szombat óta napi kb.10 szer kell WC- re mennem és mindig híg bogyószerű a székletem.Három napja tart ez.Próbálkoztam szén tablettával,illetve száraz ételekkel,hogy megállítsam a hasmenést,de egyenlőre nem sok sikerrel.Nem kifejezetten WC- re kell mennem,csak a hasamban erős csikarást érzek óránként,ami azonnal arra késztet,hogy WC- re menjek, és a széklet se rendes csak ilyen híg,szinte vizes,genny és vér nincs benne.Mi lehet az oka,illetve mit javasolnak a probléma orvoslására? Étvágyam van,de nagyon odafigyelek mit eszem.Gyümölcs,joghurt, ásványvíz,kétszersült,ilyesmiket eszem szombat óta.
2011. 05. 16. | 15:08

Kedves Kérdező!
Önnek bizonyára fertőzéses eredetű hasmenése zajlik.
Fokozottan figyeljen oda a bő (cukros ízesítés nélküli) folyadékfogyasztásra, diétára, mely tejterméket ne tartalmazzon! Hasfogó: szén tabletta fogyasztása is jótékony.
Hasmenés esetén mindig javasolt a háziorvos felkeresése általános orvosi vizsgálat, valamint 3 alkalommal történő széklettenyésztés levétele céljából (ez utóbbi segítségével lehet a kórokozót azonosítani)! Ügyeljen a gondos kézmosásra, vizesblokk fertőtlenítésre!

Orvosszakértő 2011. 05. 17. | 14:42
Szóljon hozzá!
Kommentezéshez lépjen be, vagy regisztráljon
close