Viszatérő hasmenés

Orvos válaszol rovat
Tisztelt Doktor!

1 éve tart a vissza-vissza térő hasmenésem. Rendszertelenül, és kizárólag mirelit ételeket ettem ezelőtt, majd amikor állandóvá váltak a panaszaim, akkor változtattam ezen az életmódon. most kb. minden másnap rendes főtt ételt eszem. Leszoktam a dohányzásról, a koffein tartalmú italokról,mert éreztem, hogy irritálják a gyomromat. A hasmenésem mégis újra és újra visszatér. Van amikor egy hónapig tünetmentes vagyok, van amikor csak 1-2 hétig. Több kivizsgáláson is voltam már. Minden megfelelő volt: a székletvizsgálat, vérkép, gasztroenterológiai vizsgálat (ez csak laktóz intoleranciát vizsgált), ultrahang. Semmit nem mutatott ki semelyik.
Fél éve elkezdtem inni a béres cseppet, ami elég hosszú időn át használt, és nehezebb ételeket is ehettem, pl. pizza, vagy tejszínesebb ételeket. A panaszaim nemrég újultak ki megint. Most a második doboz normaflore-t iszom, mert úgy érzem segít valamennyit. Iskola mellett dolgozom, így ha jön a baj, akkor nem hagyom a szervezetem magától kiürülni, hanem egyből lopediumot eszek, mivel elég kötött munkám van.
Mit tanácsol?
Válaszát előre is köszönöm
2011. 03. 25. | 23:32

Kedves Kérdező!

A lisztérzékenységet is kell zárni. Felmerül, hogy bizonyos ételekkel/ételalkotókkal hozhatóak összefüggésbe a panaszai. Próbáljon néhány hétig 2×1 Lactiv probiotikumot szedni. Javasolt étel intolerancia vizsgálat is.

Orvosszakértő 2011. 03. 29. | 09:21
Szóljon hozzá!
Kommentezéshez lépjen be, vagy regisztráljon
close