Hasmenés, szédülés, étvágytalanság

Orvos válaszol rovat
4 éves kislányom szédült, nem tudott lábra állni, ezért mentőt hívtam. Be is vittek bennünket a kórházba, ahol egy infúzió után már jobban volt, és haza is engedtek. Ez múlt hét szombaton történt, kedd éjjel elkezdett hányni, amit hasmenés kísért, láza csak csütörtökön jelentkezett napközben is.

Elmentem a családi orvoshoz, aki a gyermek megvizsgálása nélkül felírt Daedaloneta kúpot és Normaflore-t. Ezek után is ugyanúgy megy a hasa, csak az a különbség, hogy a színe sárga és nagyon vizes. Enni nem evett 2 napja, csak vizet iszik. Mit tegyek? Most már sajnos a 8 éves lányom is lázas és hányingere van.
2012. 05. 19. | 17:08

Kedves Kérdező!

Adjon a kislánynak hasmenéscsökkentőt (a másik kislány is kaphatja), ez a hasi fájdalmat, hasmenést csökkenti, a kórokozókat kiirtja, illetve adjon probiotikumot, ami a hasmenéssel, hányással elvesztett elektrolitokat pótolja, így a gyógyulást meggyorsítja és a bélflórát is rendezi.

Mindegyik kapható recept nélkül is, kérje a patikában. Fontos, hogy most tejterméket, zsírosat ne egyenek 4-5 napig, viszont teát, buborékmentes vizet igyanak, enni pedig főtt, párolt dolgokat, pirítóst stb. egyenek, különben nagyon legyengülnek. Ha nincs javulás, akkor menjenek vissza orvosukhoz, szükség esetén a kórházba infúzió végett.

Orvosszakértő 2012. 05. 22. | 15:29
Szóljon hozzá!
Kommentezéshez lépjen be, vagy regisztráljon
close