Elhúzódó hasmenés

Orvos válaszol rovat
Tisztelt Doktor!

Én egy édesanya vagyok. Tavaly nyáron elveszítettem júliusban a fiamat, aki 39 éves volt hólyagrákban halt meg. A férjem augusztusban halt meg tüdőrákban, 63 éves volt.
A családomból maradt még egy 27 éves lányom. Most ő miatta aggódom. Mióta a testvére és az édesapja meghalt neki azóta hasmenése van. Egyfolytában csak fogy. 174 cm magas és 57 kb. Voltunk ultrahangon, de az nem mutatott ki semmit. Vastagbél tükrözésre nem hajlandó elmenni. A laboreredményei is rendben vannak. Igaz, hogy nem hajlandó cukros ételt sem enni, csak édesítőszeres dolgokat és teljes kiőrlésű liszteket. Bár sok zöldséget és gyümölcsöt eszik. Nagyon sokat beszélgettem vele, hogy már csak te maradtál nekem, de nem hajlandó tudomásul venni, hogy ez nagyon veszélyes az egy éve húzódó hasmenés. Nagyon féltem a lányomat, hiszen már csak ő maradt nekem.
Tisztelettel kérem mielőbbi válaszukat, hogy mit tegyek, így vizsgálatok nélkül. Vagy hova forduljak vele, és kihez. Vagy valami gyógynövény. Esetleg idegalapon van az egész?
2011. 09. 03. | 10:59

Kedves Kérdező!

Lánya esetében elsőként szervi organikus kórokot kell kizárni (hasi Uh, laborok, széklettenyésztés, székletvér-vizsgálat, szükség esetén béltükrözés), ezeket belgyógyász vezetésével végig kell járni! Ezt követően merül fel pszichés kórság, mely nyilván nem kizárt a terhelő családi kórtörténet miatt.
Természetesen javasolt az édesítőszerektől való tartózkodás, probiotikum alkalmazása.

Orvosszakértő 2011. 09. 03. | 17:04
Szóljon hozzá!
Kommentezéshez lépjen be, vagy regisztráljon
close