Havi archívum: 2012. 06.

Székrekedés és hasmenés (2012. 06. 04.)

Kedves Kérdező! A székrekedés és a hasmenés váltakozása valóban felveti rosszindulatú folyamat lehetőségét, javasolt gasztroenterológiai kivizsgáláson jelentkeznie. Érdemes otthonában széklet vértesztet csinálni, és azzal fordulnia orvoshoz.

Egy hónapja folyamatosan megy a hasa (2012. 06. 03.)

Kedves Kérdező! Az étkezésben csökkenteni kell az egyszerű szénhidrát bevitelt emelni a növényi rostokat. Figyeljen oda az elégséges folyadékfogyasztásra (szénsavmentes ásványvíz, tea). Alkalmazzanak tartós probiotikus kúrát. A tartós panasz miatt ...

Évek óta székrekedés (2012. 06. 01.)

Kedves Kérdező! A kérdésben leírtak mellett nagyon fontos az elégséges folyadékfogyasztás. Emellett alkalmazzon probiotikus kúrát és székletlazítót. Az étkezésben radikálisan csökkentse az egyszerű szénhidrátot. Mind a reflux, mind a tartós ...

Hasmenés, véres vizelet (2011. 06. 21.)

Kedves Kérdező! A leggyakoribb ok a fertőzés, a kivizsgálás indokolt. Fogyasszon bőven folyadékot. Alkohol- és dohányzási tilalom.

2 napja csikar a hasam (2011. 06. 16.)

A legszigorúbb higiénia szabályok betartása mellett is kialakulhat vírusfertőzés. Tartson szigorú epés diétát és legyen egy hasi ultrahang, ha 5-7 nap alatt nem javul. Alkalmazzon probiotikus kúrát és kerülje az ...

Salmonella és terhesség (2011. 06. 16.)

Kedves Kérdező! Tisztázni kellene,hogy a férje ürítő-e még és magának is kellene egy széklettenyésztés.A férjét korábban kezelő intézetet keressék meg problémájukkal.

Rosszullét (2011. 06. 16.)

Kedves Kérdező! Feltehetőleg fertőzéses eredetű gyomor-bélhurutja van, de a heves rosszullét és a véres széklet miatt mindenképp forduljon orvoshoz.

Hasmenés 1 hónapja (2011. 06. 09.)

Kedves Kérdező! Mielőbbi kivizsgálás indokolt, elsőként a háziorvost javasolt felkeresnie, ő tud indítani széklettenyésztést, addig kímélő étrend, probiotikum, bő folyadék szükséges.

Torokfájás és hasmenés (2011. 06. 07.)

Kedves Kérdező! A kivizsgálás indokolt. Keresse fel háziorvosát legyen egy fizikális vizsgálat, széklettenyésztés és szükség esetén gasztro-enterológiai szakvizsgálat. Addig is figyeljen oda az elégséges folyadékfogyasztásra (szénsavmentes ásványvíz, tea). Kerülje az ...

Hasmenés 1 hete (2011. 06. 07.)

Kedves Kérdező! Diéta, tejtermékek kerülése, bő folyadék, eddigi gyógyszerek szedése menjen tovább. A nem javuló panaszok miatt széklettenyésztés is szükséges lehet, kérjék a háziorvos segítségét.

close